БОШКО ОБРАДОВИЋ: МИГРАНТИ, ПРОЗАПАДНЕ НВО И НЕБОЈША КРСТИЋ ВАЖНИЈИ ОД БЕБА

У предлогу буџета за 2018. годину Влада Србије предвидела више пара за систем сталне помоћи мигрантима, прозападне невладине организације и Небојшу Крстића него за подршку рађању у Србији.

Влада Републике Србије изнова планира да паре пореских обвезника дели страним фирмама у Србији. У предлогу буџета за 2018. годину предвиђено је нових 12 милијарди динара за „Фиатˮ, „Етихадˮ, „Текласˮ, „Фалкеˮ… Истовремено, буџет за популациону политику при Кабинету министарке без портфеља за демографију износи 600 милиона динара, што значи да стране фирме од наших пара добијају 20 пута више него наша деца.

Посебан проблем је што скоро половина од ових 600 милиона за подршку рађању – 270 милиона динара – иде за специјализоване услуге при Кабинету министра, а само 330 милиона у праве сврхе. Какве су то специјализоване услуге не пише у предлогу буџета, па оправдано сумњамо да је у питању нешто слично као када је ЈП „Службени гласникˮ уплатио 17 милиона динара на рачун две фирме Небојше Крстића за услуге ботовања за рачун власти на медијима и интернету.

Најбољи доказ да министар за популациону политику не разуме тематику којом би требало да се бави јесте што терет борбе против беле куге пребацује на локалне самоуправе уместо да конкретне мере породичне политике дођу са републичког нивоа кроз пореске олакшице за породичне људе, мајчински капитал за свако новорођено дете и подршку решавању стамбеног питања за младе брачне парове.

 Сада се види да је Славица Ђукић Дејановић била у праву када је приликом постављања на ову министарску позицију признала да о свом ресору не зна ништа. Основна ствар коју министри у Влади не знају јесте разлика између социјалне и породичне политике, јер је једно подршка социјално угроженим категоријама становништва, а нешто сасвим друго породична и популациона политика која подразумева подршку свим породицама у Србији.

Посебно драматично је да Влада планира издвајање од милијарду и 300 милиона динара за систем сталне помоћи мигрантима, што је четири пута више него што се издваја за подршку рађању. Само у Министарству правде за невладине организације предвиђено је 450 милиона динара, што је 1,5 пута више него за подршку наталитету. Ово је све доказ да владајућа већина СНС и СПС нема ниједно конкретно решење за решавање највећег државног проблема, а то је бела куга, као и да је за њих много прече решавање потреба миграната, прозападних невладиних организација и Небојше Крстића.

 Информативна служба Двери

Tagged . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *