БОШКО ОБРАДОВИЋ НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ ДЕЈАНА МИРОВИЋА

Boško Obradović na promociji knjige Dejana Mirovića

Председник Двери, Бошко Обрадовић, присуствовао је у среду, 14. марта свечаној београдској промоцији књиге Дејана Мировића Русофобија код Срба 1878-2017. у препуној сали Коларчевог народног универзитета.

Према речима издавача, књига Русофобија код Срба 1878-2017. кроз анализу односа Србије и Русије у последњих 150 година, отвара расправу о табу теми српске културе и политике и поставља питање  да ли је негативни однос српске елите према Русији у складу са нашим националним интересима или је увезен са Запада?

Поред аутора књиге, доцента Дејана Мировића, на промоцији су говорили проф.др Мило Ломпар, рецензент књиге, Бранимир Нешић, директор издавачке куће Цатена Мунди, а трибину је водио Никола Маринковић, оперативни уредник у ИК Цатена Мунди.

Поред председника Двери, Бошка Обрадовића, промоцији су присуствовали и некадашњи председник СРЈ и премијер Србије, Војислав Коштуница, академик Коста Чавошки, Драган Тодоровић, народни посланик Славиша Ристић, Драгослав Бокан, др Душан Јањић као и многи други.

Обрадовић  за Информативну службу Двери у осврту на промоцију књиге истиче, да је русофобија итекако утицала на стварање данашње друштвено-политичке свести  код Срба, која је комплетној јавности наметнула погрешно схватање утицаја Русије на Србију,а у последње време  и наводно корисног пута Србије у ЕУ, који је, испоставило се после 18 година пута, погубан за државне, националне и економске интересе Србије.

 

Информативна служба Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *