Бошко Обрадовић: Не верујте Вучићу ни кад Вам дарове носи

Одговор Горану Ракићу, шефу Српске листе.

Aeroklub-bosko-obradovic

Српски покрет Двери и ја лично били смо на Косову и Метохији увек када је било потребно. То је разлог зашто ми је већ неколико година забрањен улаз на КиМ од стране сепаратистичких шиптарских власти. Никада нисам држао лекције Србима са КиМ шта треба да раде, јер они живе на Косову и Метохији под окупацијом Шиптара и НАТО пакта и морају да се довијају на стотине начина да опстану. Али сам увек имао свој став који се никада није мењао: Косово и Метохија су Србија и кад-тад ће поново бити у пуној уставно-правној и безбедносној надлежности Србије.

Озбиљно сте се огрешили о Двери, јер су Двери, иако млада национална организација, биле са својим народом на КиМ у свим тешким ситуацијама у последњих 10 година. Заборавили сте да су Двери прве притекле у помоћ опстанку народних кухиња на Косову и Метохији 2007. године и да смо због тога награђени признањем „Вечерњих новостиˮ за најплеменитији подвиг године. Очито се не сећате се колико је материјалне помоћи из српског расејања преко Двери стигло на Косово и Метохију за социјално најугроженије породице.

Не верујем да се сећате да су Двери, са благословом блаженопочившег Патријарха Српског г. Павла, 17. марта 2007. године организовале велики Сабор за Косово и Метохију у препуној сали Дома синдиката у Београду. Не памтите да су Двери, такође, организовале први велики народни протест против самопроглашене независности Косова 16. фебруара 2008. године испред Словеначке амбасаде у Београду (тадашње председавајуће ЕУ), дан уочи самопроглашења шиптарске независности, под називом „Остаће нашеˮ.

Потом је уследила кампања у 40 градова Србије под називом „Еутаназија – Косово изнад ЕУˮ. Не смете ни да поменете да смо били редовни на барикадама на северу Косова и Метохије када се бранио Север од заокруживања шиптарске независности на целој територији КиМ. Сигурно ћете прећутати да смо три дана протестовали на Тргу Републике у Београду против потписивања Бриселских споразума 2013. године и учествовали у великој кампањи против изласка на шиптарске изборе на које је тада изашло мање од 10% Срба на северу КиМ.

Немамо ми проблем, дакле, са Србима који су остали да живе на КиМ и боре се да опстану у ненормалним околностима окупације дела наше државне територије. И ми и Ви имамо проблем са политиком републичке, Вучићеве власти према КиМ. То је политика издаје и предаје Косова и Метохије. Тзв. Бриселски споразуми су антиуставни, а повлачење границе на Јарињу и Брњаку, укидање српских државних институција на КиМ и учествовање на изборима лажне државе, је доказ да наша власт саучествује у стварању независног Косова.

Моја порука Србима са Косова и Метохије је да се Вучићу не може веровати, јер је издао сва своја политичка уверења и идеологију. Сетите се како су Томислав Николић и Александар Вучић обећавали 2012. године да ће поништити све споразуме које је тадашња Демократска странка на власти потписала у Бриселу. А шта су урадили? Отишли су много даље у предаји КиМ него Борис Тадић. Наговорили су Вас да подржите Тачија за председника, Весељија за председника Скупштине и Харадинаја за премијера лажне државе, јер су то обећали својим западним менторима. Они имају задатак да промене Устав и одрекну се Косова и Метохије. Немојте у томе учествовати и слушати савете и идеје оних који су зарад опстанка на власти спремни да продају и рођену мајку и оца. Не верујте Вучићу ни кад Вам дарове носи.

На крају, цитираћу речи Патријарха Павла које је упутио Дверима као организаторима Сабора за КиМ 2007. године: „Питање Косова и Метохије је неодвојиво од питања Србије и судбине српског народа. Србија и српски народ неће бити поражени бранећи Косово и Метохију, нити ће престати да верују у победу истине, права и правдеˮ.

Бошко Обрадовић,
народни посланик и председник Српског покрета Двери

Tagged , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *