Бошко Обрадовић: Зорана Михајловић – министар опште праксе који не ради свој посао

Зорана Михајловић, министар саобраћаја, грађевинарства, урбанизма, испитивања порекла имовине, Бриселског споразума, европских интеграција и још неколико ресора, као и потпредседник и незванични портпарол СНС – политичар је опште праксе. Меша се у све теме, разуме се у све друштвене области, стручна је у свим струкама, изјашњава се по свим питањима. И није то сада и овде питање њене личне мегаломаније, односно непристојности или интереса страних центара моћи који је гурају на српској политичкој сцени, већ медија који свакодневно прате и некритички се односе према овој министарки опште праксе која се најмање бави својим ресором. Толики степен њене заступљености у медијима, који се на дневном нивоу такмичи и са премијером Вучићем, не може бити случајан већ је јасно пројектован, подржан и плаћен.

Најбољи доказ за то је да Српска напредна странка већ три године није отворила обећану Канцеларију за брзе одговоре, а да је нови Закон о планирању и изградњи више од месец дана практично непримењив зато што није донето 20 потребних правилника. То изгледа неће бити скоро урађено због чега ћемо уместо дозвола за 28 дана добити више месеци без икаквог издавања грађевинских дозвола у Србији, јер су сва издавања дозвола стопирана док се не донесу потребни правилници у надлежном Министарству које води Зорана Михајловић, која очито од других послова не ради свој основни посао.

Посебно је проблематично што се овим новим законом надлежни урбанистички органи стављају у ранг шалтерских службеника који само региструју пријем потребне документације (још увек непознате), без улажења у њихову урбанистичку и сваку другу исправност, односно верујући у урбанистичку и сваку другу исправност пројеката које су израдили пројектанти. Ово можда убрзава, али истовремено и обесмишљава управни поступак издавања грађевинске дозволе и води у урбанистички хаос.

Уместо да решава ове нагомилане проблеме у свом министарском ресору, у који спада и скоро потпуно уништена домаћа грађевинска оператива, Зорана Михајловић се бави непрестаним саморекламирањем, очито претендујући да постане Вучић уместо Вучића, држава у држави, нови први потредседник Владе уместо Ивице Дачића, као и будући кандидат Трилатералне комисије за Председника Србије. Што је много – много је, и неко коначно мора да укаже на деловање овог штеточинског министра опште праксе.

Бошко Обрадовић

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *