Двери Београд: Неред и прљавштина – слика градске власти

Уређење простора испред пијаца и свих других места на којима се без дозволе продаје роба, биће један од приоритета Српског покрета Двери у новој градској власти.

У последње време све чешће се сусрећемо са једном врстом комуналног нереда поред београдских пијаца. Реч је о својеврсним „бувљим“ пијацама тамо где им није место, о продаји шароликих предмета без дозволе и о, што је најбитније, ружењу и прљању града.

Карактеристичан пример је „бувљак“ у срцу Звездаре, испред Цветкове пијаце. Годинама уназад, са повременим прекидима, виђамо исту слику: велики број сиромашних људи износи своје старе ствари и нуди их врло јевтино. Ствари се налазе на пешачким пролазима и зеленим површинама, чиме ометају пролаз и стварају врло ружну слику.

Одборничка група Двери је у Скупштини општине Звездара тражила да се овај проблем реши, да зелена површина испред пијаце буде примеран простор за шетњу. Међутим, одговора није било. Комунална полиција мирно пролази поред дивље пијаце, а и други органе не желе да реагују. Одговори су увек исти: неко други је надлежан.

Није ово усамљен пример. Грађани Новог Београда годинама посматрају продају робе на крајње непримерен и нехигијенски начин.

С једне стране не желимо да гледамо неред већ да шетамо уређеним градом, а са друге стране саосећамо са сиромашним продавцима које је мука натерала на овакву врсту преживљавања. Решење за ове људе је да добију адекватан простор, са минималним ценама закупа јер и њихова роба јевтина, и да им се тако пружи шанса да зараде неки динар.

Уређење простора испред пијаца и свих других места на којима се без дозволе продаје роба, биће један од приоритета Српског покрета Двери у новој градској власти.

Инфо служба Градске организације Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *