Двери: Црногорски режим потписао анексију Црне Горе

На Цетињу је, де факто,  потписана анексија Црне Горе. Никако другачије се не може тумачити чињеница да је Скупштина Црне Горе  једногласно, са 46 гласова, усвојила Предлог закона о потврђивању   Северноатлантског уговора, којим се обезбеђују услови за приступање Црне Горе НАТО савезу.

crna gora

Треба напоменути да је одлука Скупштине Републике Црне Горе на Цетињу, усвајањем Протокола о чланству у северно-атлантској алијанси, донешена противно већинској вољи народа Црне Горе, али и не учествовањем опозиције и представника Срба у доношењу ове одлуке.
Игнорисано је то што је српски народ, али и други грађани Црне Горе, захтевао одржавање референдума о чланству у овој злочиначкој организацији, што представља нечувено кршење људских права и гажење демократских тековина од стране режима Мила Ђукановића.
Приступање Црне Горе НАТО-у, овој војној организацији је потребно искључиво због њеног географског положаја. Војни потенцијал ове мале балканске земље раван је нули и сигурно неће увећати борбене капацитете Савеза. Прави разлог црногорског чланства је појачано присуство Алијансе на Балкану и лакше укључивање нових држава у НАТО сферу.
Није тешко уочити повезаност између данашње одлуке црногорског парламента и пуча у Македонији где албанско-плаћеничка коалиција очекује помоћ НАТО-а за конституисање власти.
И ЕУ је, очигледно, заборавила на своје “вредности”, пошто је изостала реакција њене администрације у правцу поштовања декларација, конвенција о људским правима и слободи одлучивања о овако важним темама, у тренутку кад се одлука о чланству доноси у скупштини, а не на референдуму. Јасно је и зашто – лицемерје ЕУ је свима одавно познато.
Посебно је жалосно да по питању црногорског чланства у НАТО, Влада Републике Србије на челу са Александром Вучићем заузима став који је на граници између одобравања и незаинтересованости, са оправдањем да Србија поштује избор црногорске Скупштине. Наводно, актуелна српска власт поштује одлуку, која је наводно у интересу црногорског народа при чему ће се Београд наводно придржавати политике војне неутралности. У свему овоме, Вучић као Милов партнер на НАТО путу, ћути о свему лошем у ЦГ јер је дужан Милу.
У својој историји Црна Гора је имала много светлих тренутака којим је задивила сав слободарски и правдољубиви свет али у 21. веку најважнији поступци њене власти су све брука за бруком.
Након отцепљења Црне Горе од Србије на нерегуларном референдуму из 2006. године,  признања независности тзв. Косова и увођења санкција Руској федерацији, данашњи дан остаће уписан као један од најсрамнијих у историји Црне Горе због губљења суверенитета и територијалног интегритета који је стечен на Берлинском конгресу 1. јула 1878. године када је потврђена њена независност.

Информативна служба Српског покрета Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *