Двери пишу председнику СО Звездара

Bozic Ivan (2)

Председнику СО Звездара Душану Игњатовићу

Поштовани,

Обраћамо Вам се јер сматрамо да је Ваша дужност и обавеза да се активно залажете за једнакост и равномеран третман свих одборничких група у Скупштини, без обзира да ли су исте део власти или опозиције.

Наиме, одборничка група Двери још од самог конституисања Скупштине, јуна 2012. године, настоји да себи обезбеди одговарајући простор за рад. У настојању да дођемо до адекватног простора какав имају остале одборничке групе, више пута смо се обраћали председнику општине господину Едипу Шерифову и Вама. Резултат свих наших досадашњих иницијатива је канцеларија у Булевару краља Александра 503, као и Протокол који је потписан 24. 12. 2012. између господина Едипа Шерифова, Вас и одборничке групе Двери, у коме је дефинисано да ће се у врло скорој будућности обезбедити простор за наш рад, по угледу на просторе којима располажу и наше колеге одборници из других одборничких група. Иако је протокол потписан још 2013. године, ништа није урађено до данашњег дана ни од стране председника општине, ни са Ваше стране, како би се оно што је потписано и реализовало. У нашој канцеларији у Булевару сте више пута били, и лично се уверили у неадекватне услове у којима боравимо и радимо. Канцеларија нема грејање а влага је присутна у свим деловима. И поврх свега тога, у августу месецу нам је искључена струја, иако смо све рачуне које нам је слао „Пословни простор Звездара“ уредно плаћали.

Господине Игњатовићу, не можемо а да не приметимо да постоје различити аршини за одборнике који су део владајуће већине, и за оне који то нису. А та чињеница је поражавајућа за све нас (мислим и на власт и на опозицију), јер сви смо ми легитимно бирани од стране грађана Звездаре чије интересе заступамо у Скупштини, и нико нема право да делу грађана Звездаре који су гласали за Двери ускраћује, по свом личном нахођењу, ту могућност. Различитим односом према одборницима Ви заправо показујете да не поштујете грађане Звездаре који имају другачије политичке погледе и идеје. Шта су разлози таквог Вашег става и става Ваших коалиционих партнера? Да ли је можда разлог аргументована критика коју одборници Двери упућују општинској власти? Или можда наше неслагање са погубном политиком коју ДС и СПС воде на Звездари? Можда је разлог и наше непрекидно инсистирање на преузимању одговорности челних људи општине за катастрофалну финансијску ситуацију и стање у коме се општина налази? Или можда нешто сасвим четврто.

Једнак однос према свим представницима грађана у Скупштини управо представља један од примарних постулата демократије и основу за стварање модерног и савременог друштва. Покажите да Звездара заиста ради. Грађани то од Вас очекују.

С поштовањем

у Београду, 12. децембар 2015. године

Иван Божић

Шеф одборничке групе у СО Звездара

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *