Двери: Слобода креће из Чачка

Чачак – Покрет „Двери“ започео је вечерас у Чачку кампању за предстојеће парламентарне изборе.

Pocetak kampanje u Cacku Dveri Zvezdara Photo

Кампања је кренула симболично у најстаријој кафани у овом граду „Цар Лазар“, јер како кажу кафана је једини део српске територије која још увек није окупирана и одакле су вековима уназад кретале буне против неправде.

„ Док ће сви други ићи у Арене и кристалне сале, Двери иду у српску кафану – јер је то једна од најстаријих институција која још није окупирана и уништена. Војску скоро и да немамо, Академија је скупина немих стараца, део Цркве исто тако, а просвета, школство и здравство су на издисају. Једино се кафане држе у животу, јер Срби воле да живе, да се друже и размене по коју реч. Кафанска прича никада није само прича. То је место где се води политика – без увијања. Кафана је и место где су се дизали устанци и буне. И опет ће! Зато су Двери у кафани. Са својим народом, очи у очи – јер зло је доба и морамо да видимо шта нам је чинити“, рекао је Бошко Обрадовић који је на предстојећим изборима носилац листе покрета „Двери“.

Кључна ствар је порекло имовине

Представљајући економски програм Обрадовић је подсетио присутне да је неколико досадашњих влада разорило крвоток српске економије тиме што је уништило осам домаћих банака на чијем челу су били највиши функционери владајућих политичких партија, а затим новац опљачканих грађана изнели у стране банке. Он је нагласио да је последњи час да се супротстави пљачкању земље уз помоћ странака, рекавши да је прва ствар на којој ће инсистирати испитивање порекла имовине и одузимање у колико не постоје јасни докази да је иста стечена поштеним радом. Додатно ће бити опорезоване све стране банке у Србији а новац ће бити враћен у буџет. „ Донећемо закон о испитивању порекла имовине свих политичара, тајкуна и вратити у буџет Србије сву незаконито стечену имовину“, истакао је он.

Уместо странцима новац нашим привредницима и сељацима

Тајна успеха крије се у како каже Обрадовић , заустављању страначко – паразитског система који 24 године пљачка државу. „Захвалићемо се странцима и све снаге усресредити на оживљавање домаће производње. Наши привредници и пољопривредници добијаће 10 000 евра, јер новца у буџету очигледно има, али он се даје странцима“, рекао је Обрадовић. Према његовим речима на прво место дошли би домаћи привредници и пољопривредници док би интереси странаца били у другом плану.

Двери ће у скупштину довести – жене!

Обрадовић је мишљења да ће на овим изборима за Двери гласати пре свега жене јер оне према његовом мишљењу препознају оно за шта се овај покрет залаже. „За нас ће гласати она којој се одузима 35 % од плате када оде на трудничко боловање, она која добија отказ када остане у другом стању, она која мора да ради од 9 – 17 часова па тек у касним вечерњим сатима да се врати својој деци и породици“. Посебну пажњу, истакао је Обрадовић Двери ће посветити бризи о породици тиме што ће формирати посебно министарство .

Вучићу изађи на дуел ако смеш и одговори народу“

Обрадовић је рекао да позива већ седми дан Александра Вучића на директан телевизијски дуел. „Александар Вучић је изгубио једине изборе на којима је учествовао под својим именом, а то су избори за градоначелника Београда, он је изборни губитник а данас има сву власт у Србији. Вучић нема ни један конкретан ресор у Влади Србије осим контроле тајних служби безбедности и контрола медија“, казао је Обрадовић. Он је поновио да ће Александра Вучића позивати сваки дан на дуел „било кад , било где, ако сме“.

Члан СПС – а на листи Двери

На скупу је говорио и Славко Стевановић председник скупштине АП Косова и Метохије који је рекао да жели нову Србију за коју се залажу Двери, јер су их сви остали издали и продали у најтежим тренуцима. Он је нагласио да је као члан СПС -а од оснивања а стао је на листу Двери јер је одбио да спроводи политику председника Владе и своје странке Ивице Дачића која је према његовим речима издала народ на Косову и Метохији.

Slavko Stevanovic Dveri Zvezdara Photo

Марко Јанковић кандидат за градоначелника Београда, познти новинар и публициста рекао је да би Чачак требало да буде први ослобођени град, јер су управо одавде кретали сви симболи слободе. „Одавде Двери крећу у поход на гласање за слободу, против свих осталих, јер није тачно да има много странака, у питању је само једна и то Нова комунистичка партија Југославије, а државом влада хрватска Државна безбедност. Насмејте се и идите на гласање јер ништа није вредно ваше туге, Двери су се отвориле по божијој вољи“, казао је Јанковић.

Marko Jankovic Dveri Zvezdara Photo

Ускоро креће пљачка и отимање од сиротиње

Мила Алечковић кандидат за посланика из дијаспоре рекла је да су Срби народ Тесле, Пупина, Милеве Анштајн али радника и сељака и да такви треба и да останемо.

Mila Aleckovic Dveri Zvezdara Photo

„Имамо Бошка на којег ћемо бити поносни али и Србију од које се нису отпадили умни људи“, истакла је она.

Алечковићева је рекла да банке овде пљачкају народ, али да те исте банке не раде то у својим земљама. „Овде то раде јер су им дозволили политичари, а ускоро креће и пљачка сиротиње коју ће вршити приватни судски извршиоци, тако ће износити презадуженим грађанима телевизоре, фрижидере и кревете из кућа. Наша влада опростила је дугове моћницима, али нашим грађанима неће и то се мора спречити“, нагласила је она.

На скупу су се присутнима обратили и православни публициста проф. Владимир Димитријевић али и народни певач Марко Булат и мајстор фруле Милинко Црни. 

Извор: Глас западне Србије

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *