Двери у Будимпешти афирмишу породичну политику

Делегација Двери веома успешно наставља своје учешће на Светском конгресу породица у Будимпешти. Активности Двери се данас настављају у учешћу на Глобалном форуму политичких лидера, где ће реч узети и председник Двери, Бошко Обрадовић.

У четвртак 25. маја отворен је други Демографски форум у Будимпешти. Делегатима се обратио премијер Мађарске Виктор Орбан. Премијер Мађарске је својим учешћем показао да држава Мађарска жели да улаже и брине о подстицајима рађања и породичној политици, за разлику од породичне политике коју данас подстиче актуелна власт у Србији.

У 9 часова је званично отворен и једанаести Светски конгрес породица у Будимпешти.

Делегација Двери веома успешно наставља своје учешће на конгресу. Издваја се утисак да су Двери препознате  као политичка организација која афирмише породичну политику, што показује интересовање делегата из других земаља за програм Двери, Такође, објављен је чланак о Дверима аутора Брајана Брауна, председника Светског конгреса породица у званичном часопису Светског конгреса породица, као и текст др Немање Зарића у Интернационалном часопису „Природна породица“.

Од значајнијих личности, данас су говорили Балог Золтан министар за људска питања у Влади Мађарске и Каталин Новак државни секретар за породицу у оквиру министарства за људска питања, као и Брајан Браун председник Светског конгреса породица.

Делегацију Двери на челу са председником Двери, Бошком Обрадовићем, чине др Немања Зарић, Марија Јањушевић, Југослав Кипријановић, Слободан Димовић, Радош Пејовић, Милош Ракоњац, Зита Њари Игић, Зорана Кипријановић и Слађан Ранкић.

Активности Двери се данас настављају у учешћу на Глобалном форуму политичких лидера, где ће реч узети и председник Двери, Бошко Обрадовић.

Сутра се наставља други дан Светског конгреса породица, где говоре  председник Двери Бошко Обрадовић и др Немања Зарић интернационални секретар Двери и представник СКП-а за Србију.

Информативна служба Српског покрета Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *