ГИК ПРОГЛАСИО КОНАЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ ГРАДСКИХ ИЗБОРА, ИАКО НИЈЕ ОДЛУЧЕНО О БРОЈНИМ ПРИГОВОРИМА

GIK proglasio konačne rezultate Gradskih izbora, iako nije odlučeno o brojnim prigovorima

Протекле изборе за избор одборника Скупштине града Београда пратио је бруталан терор изборне машинерије СНС. На овим изборима, власт је демонстрирала бројне технике изборних манипулација које су спроведене у име и за рачун Вучићеве личне власти. Наша изборна листа је имала посебан третман, јер је једини Вучићев налог био да изборна листа под редним бројем 7 не сме проћи!

Српски покрет Двери обавештава Београђане да градски избори још увек нису окончани. ГИК је прогласио изборне резултате, али наши представници у комисији су гласали против њиховог проглашења. На дневном реду ГИК налази се и велики број приговора опозиције, међутим, због распуштања проширеног састава овог органа, нећемо имати поптун увид у његов рад и поштовање изборних закона и правила. Основано сумњамо у законитост и правилност рада овог органа.

Иако власт славодобитно демонстрира своју лажну снагу, кити се изборним резултатом постигнутим: увођењем лажних изборних листа у изборни процес, агресивном и невиђеном медијском сатанизацијом наше изборне листе и угрожавањем сигурности Бошка Обрадовића и његове породице, пред Градском изборном комисијом се још увек  налази велики број приговора о којима није одлучено. Наша изборна листа је поднела око 60 приговора на радње и пропуштања органа за спровођење избора, а тражили смо и увид у изборни материјал и доставу оверених фотокопија записника о раду бирачких одбора са свих бирачким места у Београду. Након увида у ову документацију, предузећемо све друге  законске радње и мере које нам стоје на располагању.

За сада, још увек нам није омогућен увид у бирачки материјал, иако смо захтев одмах поднели. ГИК је без читања на седници одбио већ 77 приговора, што оправдава нашу сумњу да је било изборне крађе.

Дакле, ми се нисмо предали, нисмо посустали и упркос терору изборне машинерије СНС, никада нећемо одустати. Грађани Београда могу очекивати наставак наше борбе.

Информативна служба Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *