Протест Двери у суботу испред РТС-а

Носилац одборничке листе Покрета „Двери“ за локалне изборе у Београду, Владан Глишић је најавио протест испред зграде Радио Телевизије Србије (РТС) у Београду, у суботу, 1. марта, у 12 часова.

Protest ispred RTSa Dveri Zvezdara Photo

Глишић је данас рекао да медији у изборној кампањи дискриминишу „Двери“, те је тај покрет у писму РТС-у, Радио-Телевизији Војводине и другима, затражио да равноправно извештавају о свим учесницима предстојећих избора.

„Нисмо заступљени у медијима на једнак начин“ као други, рекао је Глишић и навео да је Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) у среду утврдио да су „Двери“ дискриминисане.

Глишић је рекао да се у Србији манипулише људским правима да би се „институција породице распала“, а грађани постали јефтина радна снага међународног капитала, док је кандидаткиња за посланицу „Двери“ Зорица Кубуровић казала и да се у Србији „врши велики притисак на жене“.

„Двери нипошто не кажу да жене треба да се баве само породицом, ми тражимо да жена, као мајка, буде заштићена и да прима плату и док не може да ради – док јој је дете мало, а да касније може да ради скраћено радно време, док има децу претшколског узраста“, рекла је Зорица Кубуровић.

Покрет Двери уверен је да ће после ванредних парламентарних избора ући у Скупштину Србије где ће се залагати за „породичну политку“.

Носилац листе Двери Бошко Обрадовић рекао је за телевизју Б92 да се цензус не поставља као питање, „а никаква изборна крађа нас неће спречити да уђемо у парламент“.

„Представљамо патритозам новог кова, стављамо породицу и домаће еконмске интересе на прво место“, навео је он додавши да Двери „од других разликује то што нисмо само за прекид односа са ЕУ, већ за окретање Русији“.

Обрадовић наводи да је покрет Двери на протеклим изборима „упркос никад истраженој крађи имао 4,4 одсто“, а да је сада уверен у још бољи резултат.

„Наша политика је породична политика – једини смо који нудимо грађанима министарство за очување породице, борбу против беле куге, али и законе о заштити презадужених породица и заштити самохраних породица“, рекао је он.

Обрадовић каже да, када би Двери дошле на власт, да би „урадиле све што и Путин у Русији“, а осим тога што би „привели народу“ тајкуне да врате имовину, забранили би и геј параде у наредних 100 година.

Извор: Мондо

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *