ПУТИН: Запад је дужан да оштро осуди опозиционе екстремисте у Кијеву

У телефонском разговору са Ангелом Меркел позвао Запад и да престане да оптужује државни врх Украјине.

Putin Kijev Dveri Zvezdara Photo

ЗАПАД је дужан да оштро осуди опозиционе екстремисте у Кијеву и да престане да оптужује украјинске власти – рекао је председник РФ Владимир Путин у телефонском разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Прес служба Кремља још је открила у званичном саопштењу: „Председник Путин је подвукао важност одустајања западних земаља од тужилачког приступа према државном руководству Украјине, а такође – на важност оштре осуде опозиционих снага које су криве за организацију противправних екстремистичких и терористичких дејстава”.

У истом саопштењу се наглашава да су се Путин и Меркелова заложили за „хитне мере ради нормализације ситуације у Украјини”.

Путинова прес служба уз ово је указала: „Двоје лидера су темељно размотрили драматичне догађаје у Украјини. Председник и канцелар изразили су најозбиљнију забринутост наглим заоштравањем унутрашње конфронтације у Украјини која је већ довела до бројних људских жртава”.

Кремљ је саопштио и да су се Путин и Меркелова договорили да „наставе контакте поводом Украјине”.

О свом телефонском разговору са руским лидером – говорила је и сама Меркелова, у Паризу где се срела са француским председником Франсоа Оландом. Међутим, открила је само толико да је „информисала” Путина о одласку у Кијев свог министра спољних послова Франка-Валтера Штајнмајера и шефова дипломатије Француске и Пољске – Лорана Фабиуса и Радослава Сикорског.

Извор: Руски дом

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *