РАДМИЛА ВАСИЋ: ТРАЖИМО БОЉУ ПОЛИЦИЈСКУ ЗАШТИТУ НА ЗВЕЗДАРИ

Vasic Radmila (13)

На седници Скупштине ГО Звездара, одржаној 25. 3. 2015. године, одборница Српског покрета Двери Радмила Васић је дискутовала на тему безбедности на Звездари. Преносимо део њеног излагања.

Молимо вас, представнике полиције, у име обичних грађана Звездаре, следеће:

            – да Вас на улици виђамо чешће, да сте правилно распоређени у свим деловима наше општине од Вуковог споменика до Малог и Великог Мокрог Луга;

            – да највише пажње обратите на сузбијање наркоманије, посебно код деце у основним и средњим школама јер без деце нема ни будућности. Забрињавајући је податак о врло високом проценту коришћења дроге код малолетних особа и то на сваком видљивом месту;

            – да наставите још енергичније са едукацијом деце, родитеља и наставног особља у  свим основним, средњим па и предшколским установама, у циљу спречавања стварања потенцијалних извршиоца кривичних дела и прекршаја.

            – да редовно будете испред основних и средњих школа;

– да се заштита и ваше присуство прошири и на предшколске установе;

– да решите проблем злоупотребе деце у циљу прошења на улици, односно да такве радње забрањујете и санкционишете.

Забрињавајући је и податак да је по питању безбедности саобраћаја 2014. година била неповољнија у односу на претходну, те очекујемо да и саобраћајна полиција буде на висини свог задатка у циљу безбедности свих учесника у саобраћају, посебно пешака. Они су и највише страдали.

Такође апелујемо да у сарадњи са органима општине Звездара и градском влашћу што пре решите проблем дивље бувље пијаце испред Цветкове пијаце. Врло је неозбиљно то што се дошло у ситуацију да се најобичнија препродаја половне, можда опасне по здравље, робе врши испред Цветкове пијаце и да је потребна асистенција односно присуство полиције да би се то решило. Препродавци се понашају бахато, одбијају да дају лична документа. Ово је уједно и пораз општинске и градске власти јер не могу тако мали проблем да реше. Како ће решити нешто крупније и озбиљније?

Желимо да нагласимо да се контрола тзв. „мирујућег“ саобраћаја у неким случајевима врши без поштовања важећих прописа. У последњих десетак дана у околини Дома здравља Звездара, више десетина возила однето је без ваљаног разлога и мимо закона, на захтев директорке Дома здравља. Оно што смета у целој причи је то што нису поштовани важећи закони и прописи. Сазнали смо да је одношење возила противзаконито ако не постоји одговарајући саобраћајни знак, а то каже и ваша унутрашња контрола коју смо контактирали после пријаве грађана. Чак је представник унутрашње контроле рекао да ни на улици, а ни на тротоару не могу и не смеју да се односе возила уколико нема саобраћајног знака о забрани паркирања. Крајње је време да се поштују закони, а не налози. Ово је уједно и критика општинској гарнитури што се тако понашају према својим грађанима јер проблем није решен тиме што су нечија возила однета, улица је била пуна већ после пола сата након одласка паука. Због тога тражим да се испита чињенично стање и уколико постоје пропусти да се исти исправе и да се не понове, а да се одговорни казне. Ово је прави пример како су грађани незаштићени јер коме год да се обрате за њих нема одговора.

Хвала вам на пажњи, уз молбу да се моја отвореност разуме као стремљење ка заједничком циљу коме сви тежимо, а то је боља, безбеднија и за живот лепша Звездара.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *