Српски покрет Двери: Умрлица за РЕМ

 

У обраћању испред Регулаторног тела за електронске медије, народна посланица Српског покрета Двери, Марија Јањушевић позвала је РЕМ да почне да се бави својим послом, који им је поверила држава, а финансирају га грађани Србије, да забрани емитовање ријалити програма, уведе пристојност и протера неморал из српског медијског простора. У знак протеста због свега наведеног, Марија Јањушевић је након обраћања залепила умрлицу за РЕМ у име свих грађана Србије који финансирају (не)рад овог тела.

 dveri-logo-post-1024x446

Јањушевић је истакла да ће Двери, у супротном, тражити гашење овог неефикасног тела и формирање новог, јер је Народна скупштина поред законодавног и контролно тело, а ту улогу овај режим упорно покушава да поништи и осујети.

„Као мајка, као народни посланик и као забринути грађанин, у име свих родитеља који су од мене тражили да реагујем, прозивам заменика председника РЕМ-а Горана Петровића, чланове Савета РЕМ-а, министра културе и све остале надлежне да преузму одговорност за јавни медијски простор Србије, да предузму све што је у њиховој надлежности да се забрани ријалити програм и уведу садржаји који ће ширити културу, праве вредности и патриотизам“ – истакла је Јањушевић.

Да подсетимо, РЕМ се прогласио ненадлежним за праћење емитовања садржаја у електронским медијима током изборне кампање за председника Србије и на тај начин директно узео учешће у изборној крађи. У ранијим изборним циклусима то је чинио у истој, ако не и већој мери, али не овако очигледно. РЕМ је новцем из буџета који пуне грађани Србије стао у заштиту емитовања скарадних и по јавни морал друштва штетних ријалити програма, не укинувши националну фреквенцију разним емитерима, међу којима предњачи РТВ Пинк, а од преноса отварања Битефа и РТС.

Информативна служба Српског покрета Двери

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *