Свети Николај Српски – Слава Двери Звездара

Sv. Nikolaj Slava (2)

И ове године смо свечано прославили нашу Славу, Светог владику Николаја Српског. Сечење славског колача обављено је у навечерје Славе, у храму Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу.

15525_1577033669220119_4379754500743086972_n

Свети владика Николај је својим многобројним текстовима два пута извршио преображај српског народа. Први пут у време када је ходио српским земљама као јеромонах, а затим епископ охридски, битољски и жички, а други пут када су његова дела стигла из емиграције и почела мисију коју више нико није могао да заустави. Као што је у Првом светском рату својим говорима обавештавао западно јавно мњење о херојској борби српског народа, тако је у наше време својом писаном речју пробудио многе успаване душе и привео их Христу. Неизмерно је утицао и на сараднике часописа Двери, који су у делима Светог владике пронашли одговоре на сва питања вере и друштва која им нису била јасна, али и оно што су интимно осећали али нису знали да изговоре. Свети владика нам је био незаобилазан учитељ у времену када смо били само невладина организација, а то је и сада, у времену када се активно бавимо политиком. Сада нам је још потребнији јер су и искушења већа. Дубоко верујемо да захваљујући његовим молитвама напредујемо као политички покрет.

Пут борбе за очишћење душа на личном плану, и за праведнији свет на друштвеном, једини је пут који би нам Свети владика показао. Све док тим путем будемо ходили, моћи ћемо да се надамо молитвеној подршци Светог владике.

Bookmark the permalink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *